Тури во Маврово со Haibike HardNine електрични велосипеди

03. Јули 2023

Спремни за нови авантури?Image removed.Image removed.

Започнуваме со еднодневни тури во Маврово со Haibike HardNine електрични велосипеди со времетраење до 6 часа.

• Цената е 50 евра по лице (електричен велосипед и кацига)

• Доколку сакате тура со професионален водич се доплаќа 60 евра за кратка тура или 80 евра за долга тура

• Капациетот е од 4 до 9 велосипедисти
 

Тура 1 - Круг околу Мавровско езеро 

Тура 2 - Маврово - Леуново - Чавкарник - Царевец - Маврово


Резервирај го твојот велосипед на +389 71 50 60 70

e-bike mavrovo

Тура 1 - Круг околу Мавровско езеро 

Времетраење на турата: 4 – 5 часа во зависност од активностите на турата
Должина на турата: 32 км.
Вкупно искачување D+: 640 м.
Тежина на турата: лесна
Задолжителна опрема: слоевита облека + резервна облека, вода 1,5л., заштита од Сонце (капа, очила, крема за сончање), хард шел јакна / шушкавец, храна за 1 ден, кацига
За кого е турата: Почетници велосипедисти и сите љубители на велосипедизмот
Предлог активности кои можат да бидат вклучени во турата: пикник на Бојков Кладенец / Леуново; брифинзи со инфо за НП Маврово, географија, култура и традиција, историја, биодиверзитет

Тура 2 - Маврово - Леуново - Чавкарник - Царевец - Маврово

Времетраење на турата:
 6+ часа во зависност од активностите на турата
Должина на турата: 45 км.
Вкупно искачување D+: 800 м.
Тежина на турата: средна, средно - тешка
Задолжителна опрема: слоевита облека + резервна облека, вода 1,5л., заштита од сонце (капа, очила, крема за сончање), хард шел јакна / шушкавец, храна за 1 ден, кацига
За кого е турата: Активни велосипедисти и спортисти
Предлог активности кои можат да бидат вклучени во турата: пикник на Чавкарник; брифинзи со инфо за НП Маврово, географија, култура и традиција, историја, биодиверзитет; сликање кај буквите Маврово; посета на Бачило Смрека и дегустација на сирење